Uslovi korišćenja

Korišćenje

Ovi opšti uslovi odnose se na korišćenje Bakalnica Internet prodavnice isključivo na području Republike Srbije, odnosno web domena www.bakalnica.rs.

Usluge Bakalnica Internet prodavnice dostupne su na internet stranici www.bakalnica.rs, u daljem tekstu Bakalnica Internet prodavnica.

Stranice, kao i ostale usluge Bakalnica Internet prodavnice (kupovina putem Bakalnica Internet prodavnice uz dostavu) mogu se koristiti za vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korišćenje, a prema niže navedenim uslovima i pravilima.

Korišćenjem Bakalnica Internet prodavnice obavezujete se da ćete poštovati niže navedene uslove i pravila i da ste sa istim saglasni.

Registracija

Da biste se registrovali na Bakalnica Internet prodavnicu, morate imati najmanje 18 godina.

Kupac snosi odgovornost za tačnost i potpunost unetih podataka prilikom registracije.

Ukoliko dođe do bilo kakve promene podataka koje ste uneli prilikom registracije, molimo vas da što pre ažurirate svoj korisnički račun, odnosno obavestite nas o nastalim promenama putem e-mail adrese: kontakt@bakalnica.rs

Uslovi kupovine

Postupak i uslovi kupovine/prodaje robe putem Bakalnica Internet prodavnice definisani su kroz sledeće etape: registracija, poručivanje, plaćanje, dostava, povrat/reklamacija robe.

Bakalnica putem Internet prodavnice omogućuje kupovinu celokupnog asortimana robe koja se nalazi u njenoj ponudi u trenutku isporuke robe. Kupcem se smatra svaka osoba koja se registruje i elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje ih na Bakalnica Internet prodavnicu.

Sve cene su izražene u dinarima i krajnjeg su karaktera u trenutku poručivanja. Bakalnica zadržava pravo korekcije cena na internet stranici više puta u toku dana.

Poručivanje robe

Proizvodi se poručuju elektronskim putem. Pritiskom dugmeta Kupi, odabrani proizvod se dodaje u potrošačku korpu.

Roba se smatra poručenom u trenutku kada kupac prođe celokupan proces poručivanja koji se sastoji od 4 koraka:

 1. Pregled porudžbine
 2. Način plaćanja
 3. Plaćanje (ukoliko je on-line plaćanje platnim karticama)
 4. Račun

Na e-mail kojim ste se registrovali kao kupac dobićete potvrdu da je porudžbina primljena od strane Bakalnica Internet prodavnice.

Bakalnica Internet prodavnica obavezuje se da će isporučiti sve poručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama na adresu kupca. Ukoliko Bakalnica Internet prodavnica nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od poručenih proizvoda, kontaktiraće kupca robe telefonom ili e-mailom po pitanju zamenskog proizvoda ili otkazivanja poručenog proizvoda. Svi ostali poručeni proizvodi biće isporučeni.

Dostava se vrši samo na teritoriji Beograda.

Cena dostave artikala poručenih sa Bakalnica Internet prodavnice zavisi od vrednosti porudžbine, a po sledećoj šemi:

 • Ukoliko je vrednost porudžbine manja od 2000 RSD dostava se naplaćuje u iznosu od 280 RSD.
 • Sve porudžbine čija vrednost prelazi 2000 RSD biće isporučene besplatno.

Neke od fotografija na Bakalnica Internet prodavnici samo su ilustrativne prirode.

Otprema robe

Poručena roba biće spakovana na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne može oštetiti. Kupac je dužan da prilikom preuzimanja poručene robe proveri eventualna oštećenja i odmah ih reklamira dostavnom radniku koji je robu dostavio, kao i da odbije preuzimanje isporučene robe na kojoj su vidljiva oštećenja.

Proveru ispravnosti porudžbine vrši kupac, a naknadne reklamacije se ne uvažavaju.

Bakalnica Internet prodavnica zadržava pravo da odbije dostavu poručene robe ukoliko utvrdi kršenje ovih uslova i pravila oglašenih na internet prodavnici.

Plaćanje robe

Kupac se obvezuje da će poručene proizvode platiti Bakalnici jednim od sledećih načina plaćanja:

 • gotovinom
 • platnom karticom
 • žiralno – isporuka nakon uplate

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Bakalnica Internet prodavnica obvezuje se da će čuvati privatnost svih registrovanih kupaca.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Podaci o platnoj kartici nijednog trenutka nisu dostupni zaposlenima Bakalnica Internet prodavnice.

Dostava robe

Sve porudžbine se dostavljaju dostavnim vozilima Bakalnica Internet prodavnice svakog radnog dana i subotom od 16:00 do 22:00. Dostava je moguća najranije na dan porudžbine, a najkasnije 3 (tri) radna dana od dana porudžbine ili avansne uplate na račun.

Nepreuzimanje većeg broja porudžbina smatraće se kršenjem uslova i pravila i može rezultovati blokadom korisničkog naloga i neisporukom odabranih artikala.

Reklamacija robe

Kupac ima pravo na izjavljivanje Reklamacije Prodavcu i to na e-mail adresu: kontakt@bakalnica.rs ili pisanim putem na adresu Bakalnica Internet prodavnice, i to u sledećim slučajevima:

 • isporuka robe koja nije poručena
 • isporuka robe koja nije saobrazna robi koja je poručena
 • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

Kupac je dužan da odmah po prijemu pregleda isporučenu robu, te da o svim eventualnim nedostacima odmah obavesti dostavljača.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Bakalnica Internet prodavnica je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev Bakalnica Internet prodavnica obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Sigurnost

Prilikom registracije u Bakalnica Internet prodavnici bićete dužni da kreirate lozinku koju nećete otkrivati drugim osobama. Odgovorni ste za sve akcije i porudžbine koje su poručene pod vašim nalogom. Ukoliko znate ili sumnjate da još neko zna vašu lozinku, dužni ste da nas obavestite o tome na broj telefona
069/788-230 ili putem e-maila kontakt@bakalnica.rs kako bismo vam dali uputstvo za izmenu vaše lozinke.

Bakalnica Internet prodavnica poseduje i sistem za samostalnu promenu lozinke putem linka: https://www.bakalnica.rs/moj-nalog/zaboravljena-lozinka/

Ukoliko postoji bilo kakva sumnja da postoji propust u sigurnosti, Bakalnica Internet prodavnica ima pravo da od vas traži da promenite lozinku ili može da blokira vaš korisnički nalog.

Sve stranice Bakalnica Internet prodavnice na kojima se vrši razmena poverljivih podataka (lozinka, plaćanje putem interneta..) zaštićene su upotrebom SSL sigurnosnog protokola (256-bitna zaštita podataka). SSL zaštitno kodiranje je standardna tehnologija zaštite podataka koja omogućava sigurnu razmenu podataka između vašeg pretraživača i stranica Bakalnica Internet prodavnice.

Bakalnica Internet prodavnica koristi kolačiće (cookies) isključivo kao identifikator sesije, odnosno „cookie“ sadrži tzv. ‘session id’, kako bi se osiguralo da tokom trajanja sesije Bakalnica Internet prodavnica prepoznaje i pamti korisnikov pretraživač (browser), a samim tim i korisnika i na taj način omogući kupovinu.

Eksterne usluge

Usluge koje vam pruža Bakalnica Internet prodavnica ne uključuje troškove koje snosite korišćenjem računarske opreme i druge elektronske uređaje i usluge za pristup našim stranicama. Bakalnica Internet prodavnica nije odgovorna za troškove telefona, interneta ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom poručivanja ili pregleda web stranice.

Intelektualno vlasništvo

Sadržaj Bakalnica Internet prodavnice je zaštićen i Bakalnica Internet prodavnica ostvaruje jedinstveno pravo na njegovo korišćenje. Za svako komercijalno korišćenje sadržaja na stranicama Bakalnica Internet prodavnice morate nas prethodno kontaktirati putem e-mail adrese kontakt@bakalnica.rs.

Dostupnost Bakalnica Internet prodavnice

Bakalnica Internet prodavnica nastoji da vam da najbolju moguću ponudu usluga, pri čemu ne može garantovati da će usluge na web sajtu Bakalnica Internet prodavnice odgovarati vašim potrebama. Bakalnica Internet prodavnica takođe ne može garantovati da će usluga biti bez grešaka. Ukoliko dođe do greške, molimo vas da je prijavite na e-mail kontakt@bakalnica.rs kako bismo je otklonili na najbrži mogući način.

Pristup na web sajt Bakalnica Internet prodavnice ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja, kao i u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje nastojimo da otklonimo u najkraćemo roku.

Cena

Cene prikazane na Bakalnica internet prodavnici u trenutku poručivanja nisu podložne promeni te će svaka porudžbina biti obračunata i fakturisana u skladu sa cenama postojećim u trenutku poručivanja. Bilo koje naknadne izmene cene neće biti od uticaja na cene iskazane u datoj fakturi.

Puna cena sa kojom Bakalnica poredi svoju cenu i izračunava popust podrazumeva prosečnu tržišnu cenu u maloprodajnim objektima, ne računajući akcijske cene i rasprodaje. Bakalnica nastoji da redovno vrši provere cena na tržištu i, u skladu sa tim, ažurira podatak o punoj maloprodajnoj ceni. U slučaju da proizvod nije prisutan u najvećim domaćim trgovinskim lancima prodaje poredićemo našu cenu sa cenom proizvoda istog ili sličnog kvaliteta.

Ako je cena, obračunata za neki od artikala, veća ili manja od cene prikazane prilikom poručivanja, artikal možete da vratite i dobićete povrat sredstava. Željene artikle vratite dostavljaču, a mi ćemo se pobrinuti za ostalo.

Uz prethodnu konsultaciju sa kupcem možemo da zamenimo određeni artikal zamenskim, tada se može razlikovati i cena tog artikla.

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.

Važenje pravila

Bakalnica zadržava pravo da u bilo kom trenutku, ukoliko to smatra potrebnim, ukine ili izmeni bilo koji od ovde navedenih Uslova i pravila korišćenja. Bilo kakva izmena ili ukidanje Uslova i pravila korišćenja stupiće na snagu odmah u trenutku objavljivanja istih na web sajtu Bakalnica Internet prodavnice. Ako web stranice Bakalnica Internet prodavnice nastavite da koristite nakon što su izmenjeni Uslovi i pravila korišćenja, smatra se da ste saglasni s novim Uslovima i pravilima korišćenja Bakalnica Internet prodavnice. Bakalnica neće biti odgovorna ni za kakve moguće posledice proizašle iz promena web sadržaja.

Ako se ne slažete s Uslovima i pravilima korišćenja Bakalnica Internet prodavnice, molimo vas nemojte koristiti web sajt Bakalnica Internet prodavnice niti Bakalnica mobilnu aplikaciju. Molimo vas obratite se putem e-maila na adresu kontakt@bakalnica.rs, telefonom 069/788-230 ili pismenim putem, a kako bismo vas izbrisali iz baze korisnika Bakalnica Internet prodavnice.

Neisporuka robe

Bakalnica zadržava pravo neisporuke porudžbine u svakom trenutku ukoliko postoji sumnja na zloupotrebu ili kršenje nekog od Uslova i pravila korišćenja. Sumnja na zloupotrebu ili kršenje nekog od Uslova i pravila korišćenja povlači sa sobom brisanje potrošača iz baze Bakalnica Internet prodavnice i onemogućavanje novih porudžbina. Bakalnica Internet prodavnica takođe zadržava pravo neisporuke porudžbine u svakom trenutku ukoliko postoji sumnja koja ukazuje na to da bi isporukom robe moglo doći do ugrožavanja fizičkog ili psihičkog integriteta zaposlenih koji vrše isporuku robe.